5.5 C
Tuzla
07.12.2022.

Uz književno veče “Budi inspiracija”: Filozofski fakultet u Tuzli obilježio mjesec knjige

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli sinoć je održano književno veče pod motom “Budi inspiracija”. Ovim događejm Fakultet je obilježio mjesec knjige.

Tokom večeri prisutnima su svoja najdraža djela predstavili učenici srednjih škola Behram-begova medresa, Srednja medicinska škola, Gimnazija “Ismet Mujezinović”, Gimnazija “Meša Selimović”, članovi gradskih biblioteka iz Živinica i Kalesije, a Armin Smajić, učenik Srednje muzičke škole, izvedbama na gitari obogatio je program.

Prisutnima se obratio i pisac Sead Husić ispred Behram-begove biblioteke, te profesor Mirsad Kunić. U ime Fakulteta prisutne je pozdravio profesor Aid Bulić.

Organizatori događaja su Filozofski fakultet i klub knjige “Razgovoruša”, u ime kojeg su govorile Mirela Karahasanović i Amela Delić Aščić.

„Knjige nas povezuju, obogaćuju naš život, liječe i odmaraju. Presretna sam što smo večeras imali priliku da čujemo kako knjigu doživljavaju naši srednjoškolci i čitatelji biblioteka. Nadamo se da će knjiga postati naš redovni pratilac u svakodnevnom životu”, kaže Amela Delić Aščić. “Posebna je čast bila slušati pjesme naših studenata, onih koji su već završili Fakultet, ali i ovih koji su još s nama, poput Seada Husića i Dženite Memić. Sve ove djevojke koje su nam se večeras obratile – Amna, Svjetlana, Medina, Amina, Selma, Naida, Edina,  i ostale, kao i čitatelj Emir pokazali su da ovo društvo ipak vrjednuje knjigu. A za njihove izvrsne interpretacije djela zaslužni su njihovi nastavnici i nastavnice bosanskoga jezika i književnosti, ali i biblioteke i uposlenici tih ustanova“.

POSLJEDNJE DODANO