Vatrogasci iz TK u protekla 24 sata imali pune ruke posla

Vatrogasci iz TK u protekla 24 sata imali pune ruke posla

Prema izvještajima OSCZ sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih i par kontejnera imale i sedam  inervencije na gašenju požara.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je jednu intervenciju na gašenju požara, stan u ul. Aleja Alije Izetbegovića. Požar je lokalizovan i ugašen.

Vatrogasna jedinica Lukavac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, sprat i dio krova restorana „Sidro“ u Prokosovićima.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, u okviru Starog grada  gorio je dio zgrade iz Austrijskog doba (četiri prostorije).

Vatrogasna jedinica Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara, potkrovlje kuće u Gračanici, te dvije intervencije na području RS, općina Petrovo, u mjestu Karanovac, automobil i štala.

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju požara, el. instalacije u privatnom stambenom objektu. Požari su  lokalizovani i ugašeni.

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenikimala je i intervenciju vađenja unesrećenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Ćehaje, prilikom koje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.