Vatrogasci su imali pune ruke posla: 10 intervencija na gašenju požara širom TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Prema izvještajima operativnih centara sa područja TK vatrogasne jedinice u protekla 24 sata imale su 10 intervencija na gašenju požara i to: Općina Gradačac, Vatrogasna jedinica općine Gradačac imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Liporašje. Općina Gračanica, Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je intervencije na gašenju požara niskog rastinja i garaže (drveni objekat) u naselju Miričina. Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Bikodže. Općina Srebrenik, Vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Faletići, Špionica i Luka. Požar u naselju Špionica zahvatio je i 5 plastenika za uzgoj povrća te je pričinjena manja materijalna šteta.

Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervencije na gašenju požara,  na gradskoj pijaci., Požar je izbio na Odjelu sa tekstilom i obućom, zbog čega se brzo proširio Zbog posljedica koje je prouzrokovao gusti dim, ekipe hitne pomoći pružale su pomoć uglavnom radnicima pijace.

Te gašenju šumskog požara u naselju Orašje. Općina Živinice, Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je intervenciju na gašenju požara krova privatnog stambenog objekta u naselju Priluk. Požari su  lokalizovani i ugašeni.