Vatrogasci u TK imali 19 intervencija na gašenju požara

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Vatrogasne jedinice na području TK u protekla 24 sata imale su 19 intervencija na gašenju požara.

Profesionalna vatrogasna jedinica Banovići je imala tri intervencije na gašenju požara i to dva zapaljena kontejnera u ulici Alije Izetbegovića i nisko rastinje u Banovići Selu.

PVJ Gradačac je imala tri intervencije na gašenju požara i to požar na stambenom objektu (kuća) u naselju Čardački put, požar na niskom rastinju u naselju Zelinja Donja i požar na niskom rastinju u naselju Rakija.

PVJ Lukavac je imala tri intervencije na gašenju požara i to požar na automobilu u ul. Petrak, požar na niskom rastinju u naselju Stupari i zapaljen kontejner u Prijekoj ulici.

PVJ Srebrenik je imala intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Ljenobud.

PVJ Živinice je imala tri intervencije na gašenju požara i to požar niskog rastinja kod farme ”Bingo” u naselju Donje Dubrave, požar na deponiji smeća i niskom rastinju u naselju Odžak kod PK ”Višća” i požar na pomoćnom objektu u naselju Gornje Dubrave.

PVB Tuzla je imala šest intervencija na gašenju požara i to četri požara na niskom rastinju u ul. Vukovarska, naselju Dobrnja i Srednja Lipnica, i dva zapaljena kontejnera, navodi se u Izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite.