Večeras na TV Slon ”Sport plus” u 18:50 sati – FK ”Sloboda”...

Večeras na TV Slon ”Sport plus” u 18:50 sati – FK ”Sloboda” – Na korak do duple titule /VIDEO NAJAVA/

Objavio: -

Više od dvije hiljade Tuzlaka i navijača Fudbalskog kluba ”Sloboda”, uprkos lošim vremenskim uslovima i kiši izašlo je sinoć ispred stadiona Tušanj, dočekati članove stručnog štaba i fudbalere, zaslužne za pobjedu nad ekipom Sarajeva.

Podsjetimo, fudbaleri tuzlanske Slobode plasirali su se u polufinale Kupa BiH pobjedivši u utorak na stadionu ”Asim Ferhatović – Hase” ekipu Sarajeva rezultatom 0:3, odnosno ukupnim rezultatom 5:1, budući da se u Sarajevu igrao revanš susret.

Ova utakmica izazvala je veliko interesovanje ovdašnje javnosti, uzimajući u obzir da je u prvom susretu četvrtfinala Sloboda slavila na Tušnju rezultatom 2:1 da bi u uzvratnom susretu deklasirali ekipu Sarajeva.

Podsjećanja radi, prošle srijede radost Crveno – crnim donijeli su Sulejman Krpić i kapiten Zajko Zeba.

Na samom početku susreta u Sarajevu igra se otvorila Crveno-crnim, koji su iskoristili sve adute za pobjedu. Strijelci za visoku pobjedu bili su: dvostruki Mladen Veselinović u 11. i 56. minuti, a konačni rezlutat od 0:3 postavio je Mersudin Ahmetović u 72. minuti.

Ekipa Radio televizije Slon, kao i uvijek kada su ovakvi događaji u pitanju bila je na licu mjesta i večeras ćemo vam u okviru vanrednog izdanja emisije ”Sport plus” u 18:50 sati prenijeti dio atmosfere, kao i izjave navijača, fudbalera i članova stručnog štaba FK ”Sloboda”.

SLOBODA SLIKA 2

Samo za ”Sport plus” TV Slon govore defanzivac Samir Efendić,  strijelci u uzvratnom susretu utakmice četvrtfinala Kupa BiH Mladen Veselinović i Mersudin Ahmetović, trener golmana Mirsad Dedić, šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić, šef stručnog štaba FK ”Sarajevo” Miodrag Jašić, kao i predsjednik Slobode Azmir Husić.

Budite uz ”Sport plus” večeras u 18:50 sati u programu TV Slon.

Ova pobjeda je dokaz kvaliteta ekipe iz Rudarske 2 i jasna poruka da tim sa Tušnja nikome ne daje pardona u prvenstvenim i kup utakmicama.