Večeras projekcija filma “Magareće godine”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje ‘Mladi Tuzle’ u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle najavljuje projekciju filma ‘Magareće godine’ za večeras u 19:30 u Dvorani ‘Kaleidoskop’. Film će istog dana također imati i dvije dnevne projekcije za učenike osnovnih škola.

‘Magareće godine’ je drama Nenada Dizdarevića, a ekranizacija istoimenog romana Branka Ćopića; započeta 1990. godine i prekinuta agresijom na Bosnu i Hercegovinu, te završena 1994. godine. Film prati doživljaje grupe dječaka i djevojčica u razdoblju prelaska iz djetinjstva u svijet odraslih, o iskustvima sazrijevanja i nastojanju da sačuvaju svoje djetinje povjerenje i nadu.

Projekcija filma je dio projekta ‘TUZLASCOPE’ pokrenutog tokom 2018. godine u saradnji sa JU Kinotekom Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a kojeg finansira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Centra za kulturu Tuzla. Plan projekta čine redovne projekcije filmova na 35mm filmskoj traci, snimanje kratkih filmova, realizacije filmskih radionica te izložbe filmskih plakata. Tvorac ideje ove vrste je dugogodišnji član Udruženja ‘Mladi Tuzle’ i Pozorišta mladih Tuzle Benjamin Bakija.

Za više informacija i rezervacije: 061 365 600