Večeras u 22:40 sati hit film ”Gospodin Schmidt” na TV Slon

Večeras u 22:40 sati hit film ”Gospodin Schmidt” na TV Slon

Objavio: -

Večeras u programu TV Slon i TV Mreže u 22:40 sati gledajte film ”Gospodin Schmidt”.

Uloge: Jack Nicholson, Kathy Bates, Hope Davis, Dermot Mulroney, June Squibb…

Režiser: Alexander Payne

Žanr: Komedija, drama

Sinopsis filma:

Warren Schmidt penzionisan je sa svoje pozicije činovnika u osiguravajućoj kompaniji u Omahi u državi Nebraska. Teško se prilagođava novom životu i osjeća se beskorisno. Jedne večeri na televiziji ugleda reklamu za program usvajanja afričke djece. Prijavljuje se u sponzorski program i ubrzo dobiva paket s informacijama i fotografijom svog usvojenog djeteta, malog dječaka iz Tanzanije zvanog Ndugu Umbo, kojem otkriva svoj život u nizu pisama usmjerenih na sebe.

Schmidt opisuje Nduguu svoje dugogodišnje otuđenje od supruge, koja iznenada umre od krvnog ugruška u mozgu upravo nakon njegovog penzionisanja i njihove kupovine kamp kućice.

Živeći sam, Schmidt se prestane tuširati, spava i budi se ispred televizora, pojede cijele kuhinjske zalihe i odlazi van u kaputu prebačenom preko pidžame kako bi kupio smrznutu hranu u supermarketu. U ormaru otkriva ljubavna pisma iz kojih saznaje za ženinu davnu ljubavnu vezu sa zajedničkim prijateljem. Odlazi na njegovo radno mjesto i, iako je namjeravao samo razgovarati s njim, preplave ga emocije te se posvađa s njim. Zbog otkrića ženine nevjere, ne uspijeva objasniti nedostatak moći u svom životu. Kako bi je pronašao i ponovno uspostavio kontrolu nad svojim životom, odluči potražiti kćerku. Polazi na put u svojoj kamp prikolici kako bi vidio kćer i nagovorio je da se ne udaje. Nakon što ju je nazvao na putu da joj kaže kako dolazi nekoliko sedmica ranije od planiranog, ona insistira da dođe tek malo prije vjenčanja. Schmidt zatim odluči posjetiti mjesta iz svoje prošlosti….