(VIDEO) Čuda su moguća: Pogledajte emotivnu poruku Tuzlaka koji je pobijedio Hodgkinovu bolest

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO
Tuzla Edin Mujić pobijedio je Hodgkinovu bolest, saopćio je on na svom facebook profilu.

“Znam da ne bih trebao plakati, ali od sreće nekada i morate. Dobio sam nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patološkog metabolizma. Vrat, pluća, jetra, slezena sve je čisto. Iako sam bio IV stadij od prvog dana bolest nisam prihvatio. Živio sam za dan da dignem ruku u zrak i kažem: Pobijedili smo!’ kazao je Edin.

Podsjećamo, ovaj tridesetjednogodišnji mladić Edin Mujić, nalazio se na liječenju u UKC Tuzla, gdje je prošao kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću. Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u takvoj situaciji, zato je svoje stanje krio od drugih.

Edinu je početkom prošle godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolestKod Hodgkinovog limfoma, stanice u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućuje sposobnost tijela ljudi. Samo jedan od lijekova koje je Edin morao koristiti iznosio je 1300 KM, a radi se o kapsulama Natulan.

RTV Slon je prva objavila apel za pomoć Edinu Mujiću, koji se sada zahvalio svim humanim ljudima: ”Hvala Vam za sve, nikad se ne bih izliječio bez Vaše pomoći. Ali ovdje borba ne prestaje ona se nastavlja”poručio je Edin.

Pogledajte video: 

Znam da ne bih trebao plakati, ali od srece po nekada i morate. Uradio sam pet skan i dobio nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patoloskog metabolizma. Vrat, pluca, jetra, slezena sve je cisto. Iako sam bio IV stadij od prvog dana bolest nisam prihvatio. Zivio sam za dan da dignem ruku u zrak i kazem. POBJEDILI SMO!!!hvala Vam za sve, nikad se ne bih izlijecio bez Vase pomoci. Ali ovdje borba ne prestaje ona se nastavlja!

Posted by Edin Mujic on Utorak, 28. Januar 2020.