15 C
Tuzla
04.10.2022.

/VIDEO/ Održan predizborni skup SDA u Banovićima: ”Banovićima ponovo treba jedinstvo”!

Stranka demokratske akcije svoju predizbornu kampanju za ovogodišnje Opće izbore zvanično je počela u Živinicama, a nakon toga, skupovi su održani u brojnim bh. gradovima. Tako je večeras u Repniku u općini Banovići održan predizborni skup na kojem je prisustvovao veliki broj građana.

Prisutnima se obratio i predsjednik Stranke demorkatske akcije i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, poručivši da je važno da Stranka demokratske akcije mora biti jaka, jer nije dovoljno da budu samo dobri. Poručio je da se ono što se dogodilo 1992. godine ne smije ponoviti.

“Hajde da svi poradimo na tome da ovo bude sretnija zemlja, sa boljim perspektiva, da sustignemo ovo što smo zahvaljujući glupim, neodgovornim politikama propustili. Večeras iz Banovića ponavljam i ponavljat ću do kraja, hajde da uradimo da bude mirna Bosna”, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović je istakao kako će, ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH biti povećane kako prosječne plate, tako i penzije i to za 50 posto, ali i da će status rudara biti bolji. Također je naglasio da će se raditi na rješavanju svih problema boračke populacije.

“Dugo su bili potcijenjeni rudari, jeftin je bio ugalj, ali ta vremena su iza nas. Energenti poskupljuju, hrana poskupljuje, a to je ono što Bosna i Hercegovina može da proizvodi. Sve će biti skuplji proizvod rudara i sve će biti bolji status rudara”, istakao je Izetbegović.

Na predizbornom skupu obratili su se i nosioci lista SDA za sve nivoe, te općinski načelnik Bego Gutić koji je posebno naglasio da Banovićima ponovo treba jedinstvo, i da je došlo vrijeme da se šalje poruka prijateljstva i mira, te da drugog oktobra građani ne budu pasivni, nego aktivni.

Osvrnimo se u posljednje četiri godine i na ono šta nam je donijela politika koju propagiraju naši politički protivnici, donijela nam je samo podjele. Banovićima ponovo treba jedinstvo koje može osigurati samo SDA. Vrijeme je, i ja im šaljem poruku prijateljstva, mira, jedinstva i pozivam ih da se vrate u SDA, naravno ne sve”, naglasio je Bego Gutić, načelnik Općine Banovići.

”U Banovićima je u posljednje vrijeme vidljiva naznaka oporavka uz uključivanje privatne strukture, počev od proizvodnje namještaja pa do mašinske industrije. Kažu ne treba se vraćati u prošlost, smatram da zbog budućnosti naše djece obavezno se treba vratiti u prošlost, da se ne zaboravi, i da Bošnjaci kao najmnogoljudniji narod ne žele državu samo za sebe, nego žele evropsku državu koja će poštovati sve kulture njenih naroda na tlu BiH”, rekao je Denijal Tulumović, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Begajeta Čaušević, nosilac liste Stranke demokratske akcije za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u svom obraćanju posebno je naglasila položaj žene u društvu i politici, te istakla kako se Stranka demokratske akcije može pohvaliti brojem žena na listama, kojih je nešto više od 43 posto, a koje se bore za sigurnu Bosnu i Hercegovinu.

”Dokaz da SDA pruža priliku mladim ljudima jesu i liste SDA na kojima imamo značajan procenat žena čini mi se više od 43 posto. Obaveza je da se borimo za promjene koje će iznjedriti ostanak mladih ljudi na ovim prostorima, zasnivanje porodica, provođenje pronatalitetnih politika, te reformu zdravstvenog i obrazovnog sistema kao ključnih segmenata svakog drustva”, kazala je Begajeta Čaušević, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH. 

Večerašnji skup u Banovićima bio je još jedna prilika da se građanima i potencijalnim biračima predstavi detaljan koncept budućeg djelovanja Stranke demokratske akcije, i da se pošalju poruke da je stabilna SDA ujedno i stabilna država Bosna i Hercegovina, te da su njeni članovi čuvari domovine.

Održan predizborni skup SDA u Banovićima: ''Banovićima ponovo treba jedinstvo''!

Plaćeno političko oglašavanje

POSLJEDNJE DODANO