-2 C
Tuzla
08.02.2023.

Video podcast o Tuzli: Tuzlanski vremeplov Dragiše Trifkovića

Ovoga petka od 15 sati na YouTube kanalu RTV Slon možete gledati novu epozodu iz druge sezone video podcasta o Tuzli –  „Tuzla calling“. Nova, 71. epizoda video podcasta „Tuzla calling“ donosi nam priču o djelima znamenitog Tuzlaka, Dragiše Trifkovića, autoru grba Tuzle, knjiga „Tuzlanski vremeplov“, brojnih umjetničkih djela. Autor je velikog broja vajarskih radova u punoj plastici: reljefa, bisti, statueta, statua, spomenika, plaketa. Mnogi spomenici, čiji je autor, nalaze se u Tuzli i drugim mjestima tuzlanske regije. Vajarska tehnika mu je bila modelirnje u glini i izlivanje pomoću gipsanog kalupa u model. Više modela je izliveno u patinirani gips ili u bronzu. Njegove skulpture i spomenici krasili su i krase mnoga mjesta istočne i sjeveroistočne Bosne, a skulpture „Sama“ iz 1961. godine  i „Majka sa djetetom“ iz 1954. godine postale su prepoznatljivi tuzlanski simboli. Ova epizoda ujedno je i posljednja epizoda druge sezone video podcasta o Tuzli – „Tuzla calling“.

 Podsjećamo nova epizoda biti će dostupna danas u 15:00 sati na YouTube kanalu i društvenim mrežama RTV Slon, a već u nedjelju od 21:15 sati možete je pogledati i u našem TV programu.

Također, sve ranije epizode možete preuzeti skeniranjem QR koda, a ukoliko želite biti sigurni da ni jednu epizodu nećete propustiti pozivamo vas da na YouTube kanalu RTV Slon odaberete opciju SUBSCRIBE (sasvim besplatno) i na vaše pametne telefone i prijenosne računare stići će obavijest kada je nova epizoda podcasta „Tuzla calling“ dostupna za gledanje i preuzimanje, uključujući i obavijesti za druge video sadražaje RTV Slon.

Prijatelji druge sezone videopodcasta “Tuzla calling” su kompanija Hypnex iz Tuzle, Perfect rent-a-car Tuzla i Mirkokreditna organizacija “Lider”. 

Ukoliko ste propustili prošlosedmičnu epizodu snimak možete pogledati u produžetku teksta.

Tuzlanski čuvari svjetlosti – historija fotografije u Tuzli - Tuzla calling - Podcast

POSLJEDNJE DODANO