/VIDEO/ Sve je spremno za šestu Sedmicu mozga u Tuzli, ovogodišnja tema “Neuroplastičnost mozga”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kao i prethodnih pet godina i ove se godine implementira projekt obilježavanja Sedmice mozga u Tuzli pod nazivom „Tuzla Brain Week“ – TBW. Projekat se obilježava u okviru globalne sedmice mozga, te je jedini projekat iz Bosne i Hercegovine koji je do sada svake godine dobijao podršku DANA Fondacije (New York, SAD) i FENS (Federacija europskih neuroznanstvenih društava) kao originalnih začetnika ove inicijative. Ovogodišnji TBW će se implementirati od 11. do 17. marta sa generalnom temom: Neuroplastičnost mozga.

Tuzla Brain Week (TBW) je dugogodišnji projekt Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“. Ovogodišnji partneri na projektu su i Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini – “BoHeMSA”, Lokalni komitet Tuzla; Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC, Lokalni komitet Tuzla, IEEE – Studentski ogranak Tuzla, te BH Futures Foundation. Projekat uživa i redovnu podršku Medicinskog fakulteta Tuzla, Univerziteta u Tuzli te Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Svečana ceremonija otvaranja šestog Tuzla Brain Week-a održat će se 11.03.2019. godine sa početkom u 16:00 sati. Registracija učesnika počinje već od 15:00 h.

Nakon same ceremonije biti će održana plenarna predavanja, na kojima će predavači biti prof. dr. Mirjana Vidović iz Klinike za neurologiju UKC Tuzla i prof. dr. Harun Brkić iz Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla.

Dok se Sedmica mozga približava, mi Vam donosimo motivirajuće poruke u sklopu #MotivationMonday.🎉Današnju poruku Vam donosimo od prof. dr. Ervin Sejdic, profesora na Univerzitetu u Pittsburghu, on će ove godine uzeti ulogu edukatora u sklopu stručnih radionica..#TBW #TBW19 #TBW4all #MEDICUS ——————————–As the #BrainWeek approaches, we bring you motivating messages within #MotivationMonday. 🎉In today's motivation we bring you dr. Ervin Sejdić, PhD, professor at University of Pittsburgh. This year he will take the role of a educator as part of a professional workshop.

Posted by TBW – Tuzla Brain Week on Nedjelja, 24. Februar 2019.