3.9 C
Tuzla
01.12.2022.

/VIDEO/ Tuzla calling: 10. Bal generacija: Žicanje za kartu, sentiši i portir Ćazim – Tuzla

Drugu sezonu video podcasta otvaramo festom sa 10. Bala generacija. U 61. epizodi za „Tuzla calling“ i RTV Slon, između ostalih, govore Amer Mandžić, Edin Osmanbegović, Branko Novačac, Jasmina Atlić, Suzana Nikolić- Pavljašević, Snježana Čerkez, Senad Muminović- legendarni košarkaš „Sloboda -Dite“ Asmira Ilić, Adem Balić – tuzlanski „Ironman“, Mustafa Sušić….
Kako su izlasci izgledali nekad, gdje se okupljalo 80 – tih godina u Tuzli, gdje je kultna „Apoteka“, kako se „žicao“ novac za ulaz, kako se u Dom ulazilo preko terase i oluka, a portir Ćazim stvari držao „pod kontrolom“ kako su slavile pobjede u utakmicama, zašto je Omladinski bio druga kuća, sve su to svjedočenja i sjećanja koja djelimo na „Balu generacija“.
Donosimo priču o muzici koja je obilježila vrijeme iza nas, zašto je baš najviše „palio i žario“ rock and roll i kojom muzikom se najvaljivao „fajront“.
10. jubilarni „Bal generacija“ održan u junu 2022. godine spojio je generacije Tuzlanki i Tuzlaka, koji danas žive na tri kontineta.
U 61. epizodi muziku za vas biraju DJ Bego i DJ Menka, a na Bal vas vodi Željko Kaloci.

10. Bal generacija: Žicanje za kartu, sentiši i portir Ćazim - Tuzla calling - Podcast

POSLJEDNJE DODANO