(VIDEO) U toku vanredna sjednica RMU Banovići: Sjednici prisustvuje oko 50 malih dioničara i predstavnici Vlade FBiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U toku je vanredna sjednica RMU Banovići, javlja reporterka RTV Slon.

Naime, ova sjednica je trebala biti održana 21. oktobra, ali je odgođena jer se nije pojavio nijedan dioničar potom je Nadzorni odbor zakazao za 27. novembar. Iz Vlade FBiH smatrali su da je rok za održavanje sjednice predug pa su je zakazali za danas. Kako saznajemo sjednici prisustvuje oko 30 malih dioničara, a njih još oko 20 nalazi se ispred Vlade. Kažu, kasno su dobili poziv Vlade FBiH. Iako im je ulazak na sjednicu dozvoljen, oni neće moći glasati.

Nepoznata odluka Općinskog suda Sarajevo 

Podsjećamo da je prije tri dana 50 malih dioničara uputilo prijedlog Općinskom sudu Sarajevo za otkazivanje sjednice Skupštine dioničara privrednog društva  RMU “Banovići” d.d. Banovići.

Kako je naveo punomoćnik dioničara, advokat mr.sci. Damir Alić, “Vlada FBiH je suprotno pozitivnim zakonskim propisima, za dan petak, 15.11.2019.godine, zakazala 10 (desetu) vanrednu Skupštinu dioničara RMU “Banovići” d.d. Banovići, s ciljem donošenja Odluka koje direktno utiču na poslovno funkcionisanje ovog društva.”

Općinski sud Sarajevo donio je odluku o prijedlogu malih dioničara, koja je poznata samo i isključivo Vladi FBiH, dok advokat dioničara nema uvida u istu. Kako je istakao, odluku suda Alić će moći vidjeti tek u ponedjeljak.