26.7 C
Tuzla
21.07.2024.

Vijeće ministara BiH dozvolilo ulazak u BiH učesnicima biciklističke trke

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je Odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH.

Odlukom se daje posebna dozvola strancima, takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka, za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u trci.

Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH.

Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Za realizaciju odluke zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji s Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na međunarodnim graničnim prijelazima Gradiška i Rača.

Vezane vijesti

TUZLA