23.9 C
Tuzla
20.07.2024.

Vijeće ministara BiH o smanjenju posljedica Covida-19 za mala preduzeća

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na sjednici koja je zakazana za danas, 1. oktobra, razmatrati Nacrt sporazuma o grantu i amandmanu na Sporazum o finansiranju između KFW-a, Frankfurt na Majni i BiH u iznosu 5.000.000 eura za smanjenja posljedica Covida-19 za mala, srednja i mikropreduzeća putem Evropskog fonda za BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i Izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za prvih šest mjeseci 2020. godine.

Predviđeno je i razmatranje Inicijative za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu (Projekt Željeznica Republike Srpske – Remont i modernizacija željezničke dionice Šamac – Doboj – Rječica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Prema predloženom dnevnom redu bit će razmatrana i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju (Obnova voznog parka za javni linijski prijevoz putnika – II faza) između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta održavanja i rekonstrukcije mostova između BiH i Republike Srbije, a pred ministrima će se naći i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za juni ove godine.

Ministri bi trebali razmatrati i zahtjev za dostavljanje mišljenja na izmjene Izbornog zakona BiH koje je predložio poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP).

Današnja sjednica bila je zakazana za 24. septembar, ali je pomjerena za 1. oktobra, a prema najavi objavljenoj na službenoj stranici Vijeća ministara, sjednica bi trebala početi u 10 sati.

(RTV SLON / FENA)

Vezane vijesti

TUZLA