30.5 C
Tuzla
23.07.2024.

Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija u BiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za juli 2020. godine, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. juni 2020. godine.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog strategije za prihvat i integraciju državljana BiH koji se vraćaju u našu zemlju po osnovu Sporazuma o readmisiji i Prijedlog akcionog plana za period 2020. – 2023. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za otklanjanje identificiranih nedostataka u sistemu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma (2018. – 2022.) za period od 29. augusta 2018. do 1. septembra 2019. godine, kao i Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za provedbu Strategije Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma za 2019. godinu.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Finalni izvještaj o realizaciji Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije.

Predviđeno je razmatranje zahtjeva Kenana Vehabovića za razrješenje dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH.

(rtv slon / fena)

Vezane vijesti

TUZLA