Vikend donosi gužve na putevima i graničnim prijelazima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kraj radne sedmice i početak vikenda uvijek donosi gužve i pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca u BiH. Savjetuju se svi učesnici u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke: Savu, Bosnu i Drinu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica u toku su radovi na mostu kod restorana „Bagrem“, kao i u noćnim satima radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje. Na oba lokaliteta saobraća se usporeno, jednom trakom.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 3 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.