5 C
Tuzla
02.10.2023.

Viši savjetnik za borbu protiv korupcije Ambasade SAD-a Erik Larson posjetio Upravu policije MUP-a TK

Viši savjetnik za borbu protiv korupcije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Larson boravio je u četvrtak radnoj posjeti u Upravi policije MUP-a Tuzlanskog kantona, gdje se sastao sa direktorom Uprave policije Dževadom Kormanom.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji na području Tuzlanskog kantona i aktivnostima koje Uprava policije poduzima u borbi protiv svih oblika kriminala, s posebnim akcentom na borbu protiv korupcije.

Viši savjetnik za borbu protiv korupcije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Larson istakao je važnost dobre saradnje između Uprave policije i novog Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, te naglasio potrebu za nastavkom uspješne saradnje u budućnosti, sa direktorom Uprave policije MUP-a TK Dževadom Kormanom.

Ovom prilikom, direktor Uprave policije Dževad Korman izrazio je zahvalnost na iskazanoj posjeti, te naglasio spremnost Uprave policije MUP-a TK da adekvatno odgovori svim sigurnosnim izazovima, s ciljem osiguranja najvećeg stepena lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO