Vlada FBiH razmatra izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda PIO

     

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici u Mostaru, s ciljem stvaranja uslova za prelazak Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na trezorski način poslovanja, razmatrati izmjene i dopune Finansijskog plana tog zavoda.

 

Federalno ministarstvo finansija upoznat će Vladu FBiH s pokazateljima iz konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Federacije BiH, kantona i općina, finansijskih planova izvanbudžetskih fondova FBiH za razdoblje januar – septembar 2019. godine, u kojem su ukupni prihodi iznosili 6.897,9 milijuna KM, što je za 541 milion KM ili za 8,5 posto više u odnosu na isti period prethodne godine, a ostvarenje u odnosu na plan je 69,6 posto.

 

Na dnevnom redu su i predložena izmjena Uredbe o obliku službene policijske iskaznice i značke za policijske službenike FBiH, kao i informacija o stanju u rudarskom sektoru koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

 

Vlada će se izjasniti o davanju saglasnosti za prijem ukupno 126 radnika u Rudnik mrkog uglja Breza te razmatrati izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije obveznica od 12. 11. 2019. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.