Vlada FBiH: Saglasnost za raspisivanje konkursa za 15 policajaca

Vlada FBiH: Saglasnost za raspisivanje konkursa za 15 policajaca

Objavio: -

Vlada FBiH usvojila je izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za 2016. godinu, koji će podnijeti predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH i Parlamentu FBiH.

Također, usvojen je i izvještaj o radu Federalne uprave policije o radu u periodu januar – mart 2016. godine.  Vlada je dala saglasnost FMUP-u – Federalnoj upravi policije za raspisivanje javnog konkursa za popunu 15  upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u početnom činu ”policajac” za potrebe Specijalne policijske jedinice.

Nakon što je prihvatila informaciju ovog ministarstva, Federalna vlada je zadužila Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalnu upravu policije, Federalno ministarstvo finansija i Federalnu upravu civilne zaštite da joj, u roku od 30 dana, predlože mogući model finansiranja osposobljavanja helikoptera BELL-206 L1 Long Ranger i način njegovog stavljanja u funkciju za obavljanje poslova policije i civilne zaštite.

Bit će formirana i radna grupa sa zadatkom da planira multifunkcionalnu upotrebu helikoptera u spašavanju ljudi, u slučajevima poplava, požara, lavina i drugih prirodnih nesreće i za prijevoz bolesnika, navodi se u saopćenju iz Vlade FBiH.