-4 C
Tuzla
08.12.2023.

Vlada TK donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koji su prijavili animalnu ili biljnu proizvodnju u 2020. godini, da je Vlada Tuzlanskog kantona donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020 godini.

U skladu sa Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Tuzlanskog kantona i Pravilnicima o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji, kapitalnih ulaganja i ostalih vrsta podrški, obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle, da se mogu podnositi zahtjevi za ostvarivanje prava na kantonalne novčane podrške predviđene Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020 godini.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na novčane podrške se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima (pisarnica grada Tuzle), svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 sati, a popunjeni obrasci sa propisanom dokumentacijom   se predaju u pisarnicu grada Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA