23 C
Tuzla
24.07.2024.

Vlada TK imenovala Savjet za visoko obrazovanje

U cilju razvoja i unapređivanja visokog obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, Vlada je na jučerašnjoj održanoj sjednici , na mandat od četiri godine, imenovala Savjet za visoko obrazovanje.

Radi se o stručnom i savjetodavnom tijelu Vlade Kantona u oblasti visokog obrazovanja, čiji je predsjednik Enes Duvnjaković, kao predstavnik visokoškolske ustanove.

Članovi, predstavnici visokoškolskih ustanova su Vedad Gurda, Vlatko Šeparović, Vesna Bratovčić i Edin Glogić, a Sanela Dedić je član kao predstavnik Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona, dok je Adnan Mešalić kao predstavnik privrede član ovog tijela.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o. Također, Vlada je danas imenovala Upravni odbor JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla na period od 4 godine, te donijela rješenja o imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

TUZLA