27 C
Tuzla
18.07.2024.

Vlada TK: Podrška uspjesima Streljačkog kluba Tuzla

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Streljačkog invalidskog kluba Tuzla i Saveza RVI TK Fahrudinom Hasanovićem Belim.

Bila je to prilika da predstavnici Kluba istaknu postignuća njihovih članova Kadire Nukić,Vahidina Đinića, Seada Klempića, Mirzeta Mujića i Mirsada Hasića na decembarskom takmičenju u Sarajevu, prvenstvu BiH, te ministra Ahmetovića upoznaju sa planovima za ovu godinu.

Uz čestitke na izuzetnim rezultatima, naglasivši da će prethodna godina ostati upamćena po brojnim uspjesima i vrhunskim dostignućima naših sportista invalida, ministar Ahmetović je podcrtao da su Vlada TK i resorno ministarstvo kao i prethodnih godina planirali novčanu potporu za razvoj invalidskog sporta te da će sredstva, po javnom pozivu, biti dodijeljena članicama koje okuplja Streljački savez Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski strijelci koji nižu uspjehe iskazali su zahvalnost za dosadašnju dobru saradnju sa resornim ministarstvom te naglasili da su za skupu opremu neophodna sredstva. Nastaviće, rečeno je ovom prilikom, postizati dobre rezultate ne zanemarujući ni značajnu ulogu u integriranju osoba sa invaliditetom u sportske aktivnosti.

Vezane vijesti

TUZLA