20 C
Tuzla
01.12.2023.

Vlada TK pozvala nosioce javnih funkcija da do 6. marta prijave zatečenu imovinu

Zakon o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu utvrdio je obavezu izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika (nosioci javnih funkcija), kao i vršilaca dužnosti nosilaca javnih funkcija, da prijave zatečenu imovinu i prihode, porijeklo i promjene imovine i prihoda, kao i poklone koje dobiju u toku obavljanja javne funkcije (podaci o imovini).

Obaveza prijavljivanja i dostavljanja podataka o imovini odnosi se i na bliske srodnike nosioca javnih funkcija (bračni i vanbračni partner, dijete, majka, otac, usvojilac i usvojenik nosioca javne funkcije).

Svi nosioci javnih funkcija na koje se Zakon odnosi obavezni su da dostave Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona podatke o imovini radi unosa u Registar podataka o imovini.

Iz Vlade TK pozivaju nosioce javnih funkcija da se upoznaju sa sadržajem pomenutih dokumenata i da u roku izvrše svoje Zakonom predviđene obaveze.

U skladu sa članom 29. Zakona, zatečeni nosioci javnih funkcija u trenutku stupanja na snagu Zakona, obavezni su da prijave imovinu i poklone u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu Zakona, odnosno do 06.03.2022. godine.”

Obrazac prijave imovine i poklona

Upustvo za ispunjavanje obrasca

 

Vezane vijesti

TUZLA