Vlado Jagodić novi je trener FK Sloboda Tuzla

Vlado Jagodić novi je trener FK Sloboda Tuzla

Objavio: -

Nogometni stručnjak Vlado Jagodić novi je trener Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla. Njegovo predstavljanje će biti upriličeno u utorak, prije treninga Crveno – crnih na press konferenciji koja će biti održana na stadionu Tušanj, potvrdio j e za RTV Slon Denis Karić – v.d. sportskog direktora FK Sloboda.

Nekoliko trenerskih imena je bilo u opticaju proteklih skoro pa mjesec dana, nakon ostavke Husrefa Musemića, a koja su se dovodila u vezu sa premijerligašem iz Tuzle.

”Prije sat vremena završeni su finalni razgovori sa Jagodićem i on je prihvatio ovu funkciju. Predstavit ćemo ga odmah sutra, po dolasku na stadion Tušanj, gdje namjeravamo organizirati i press konferenciju”, rekao je u razgovoru za RTV Slon v.d. sportskog direktora FK Sloboda Denis Karić.

Jagodić je inače vrhunski nogometni stručnjak i bivši selektor mlade reperezentacije BiH, a posljednja trenerska uloga veže ga za banjalučki Borac, sa kojim je danas sporazumno raskinuo ugovor.

Recimo i da mandat Odbora za hitnost tuzlanske Slobode ističe u petak, a već naredne sedmice će biti održana Skupština kluba, na kojoj će između ostalog dužnosti predsjednika na vlastiti zahtjev biti razriješen Azmir Husić i imenovan novi. Također, jedna od tačaka na sjednici će biti i razrješenje dužnosti članova dosadašnjeg Upravnog odbora, a na sjednici bi trebao biti imenovan i novi Upravni odbor.