Volonteri EYOF-a: Naši roditelji imali su Olimpijadu, a mi EYOF

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Za volontere koji su bili dio Projekta uključenja omladinske populacije nacionalnih manjina u volonterske aktivnosti EYOF-a 2019, jučer je upriličen oproštajni prijem.

Mladi iz Prnjavora, Travnika, Sarajeva, Visokog i ostalih gradova imali su priliku da zajedno provedu više od 10 dana na pripremnoj obuci, kampu i zadacima na koje su raspoređeni tokom trajanja Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u organizaciji Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

EYOF-a 2019 je bila sjajna prilika da puno nauče, upoznaju nove ljude, te su zaključili kako su njihovi roditelji imali Olimpijadu, a oni imaju EYOF.

Koordinator projekta, Goran Žlof iz udruženja “Drvo života” je zahvalio volonterima na angažmanu i poručio im kako su opravdali očekivanja, te da se nada kako će naučeno imati priliku upotrebljavati u životu, i da će očuvati stečena prijateljstva.

S iskustvom volontiranja na EYOF-u, kako je kazala Lara Grgić iz Olimpijskog komiteta BiH, volonteri imaju otvorenu mogućnost da apliciraju i za volontiranje na Olimpijskim igrama i narednom EYOF-u, saopćeno je iz CRS-a.

– Sljedeća Olimpijada je u Tokiju, sljedeći EYOF u Azerbejdžanu, uskoro se otvaraju aplikacije i postoji šansa da se nađete i tamo – potrebni su vam želja i upornost, a preduslove ste s ovim već dobili – kazala je Grgić.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt, koji provodi CRS u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).