Vozači oprez!

Vozači oprez!

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u centralnim i sjevernim dijelovima naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, kao i puteve na području Doboja, Bosanskog Broda, Orašja i Odžaka.
Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.
Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.