Vozači oprez! Kolovoz je pretežno mokar

Vozači oprez! Kolovoz je pretežno mokar

Objavio: -

Kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima zapadne Bosne, mjestimično ima zaostalog snijega ili leda. Izdvajamo putne pravce na području Bosanskog Petrovca, Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča. Zbog niskih temperatura posebno u noćnim i jutarnjim satima, vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.