Vozači oprez – Magla smanjuje vidljivost

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno se izdvajaju putevi na području Sarajeva, Visokog i Travnika.

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno opreznu vožnju i iz BIHAMK-a napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.