Vozači vozite oprezno zbog poledice na cesti!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice, pa se vozači na svim putnim pravcima pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.
U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. U 7 sati jutros izmjerene su sliejdeće temperature zraka: Bjelašnica -6 stepeni, Sokolac -3, Ivan-sedlo -2, Bihać, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 0, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Jajce, Zenica, Zvornik 1, Grude, Široki Brijeg 4, Mostar, Trebinje 5, Stolac 6 i Neum 7 stepeni.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Novi Travnik- Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje- Prozor, Livno- Šujica- Kupres, Livno- Bosansko Grahovo, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima u blizini Tomislavgrada, kao i prema graničnim prijelazima Kamensko i Prisika.

U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi. Vozači koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Posebnu pažnju posvetiti pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).