Vožnja više nikada neće biti ista: Prezentovan novi RAV4!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

”Dolazi nam nova generacija automobila. Za razliku od drugih, Toyotina vozila su izrađena da bi se isticala!” – poručeno je sa promocije novog proizvoda Toyote  – RAV4 u salonu Expo Auta. Začuđujuća okretljivost i odlična preglednost – samo su neke od njegovih karakteristika. No, to je tek početak priče o posebnosti ovog vozila.

”Mogu slobodno reći najdinamičniji model do sada, sa mnogo fenomenalno urađenih rješenja, sa mnogo inovativnosti u smislu dizajna, aerodinamike, sigurnosti. Na ovom modelu je urađen novi toyota safety sense sigurnosni sistem nove generacije koji je znatno poboljšan u odnosu na prethodne modele,” rekao je Zlatan Bećić, direktor Salona „Expo Auto“

Sigurnosni sistem RAV4 dopunjen je dodatnim inteligentnim funkcionalnostima. Naprimjer u slučaju opasnosti sistem kočenja pješake otkriva noću, kao i bicikliste danju. Ipak, najveća specifičnost je mudra odluka Toyote da povuče dizelski motor, te pogon ovog hibridnog vozila stvori kombinacijom benzinskog i elektromotora. ”Nevjerovatan je podatak da je svako četvrto prodato novo Toyotino vozilo hibrid. Učešće hibridnih vozila je 25%. To je nevjerovatno jer je daleko veće interesovanje u BiH nego u regiji gdje su ti procenti daleko manji,”  kazao je Bećić.

To je pokazatelj da su dizajneri mislili na sve, pa i na ekologiju. Tako pogon RAV4 donosi i smanjenje potrošnje goriva, te manje emisije štetnih plinova. Kvalitet Toyotinih vozila, davno je već prepoznao i Damir Šubić, inače prvi kupac toyotinog hibridnog vozila C-HR.

”Iako kod nas nisu bili zastupljeni do sada, sada ih ima sve više. Potrošnja, ekologija su njegove specifičnosti, svjedoci smo zagađenja, pa je ovo u narednim godinama, u narednih desetak godina sigurno dobar izbor,” smatra Damir Šubić. Damir Toyotina vozila vozi još od 2005., a njegovo dugogodišnje iskustvo mu potvrđuje da je RAV4 pun pogodak.

”Imao sam priliku da ga probam voziti prije par dana i pošto sam vozio i prethodni RAV veliki je ovo napredak i u izradi i u samom izgledu. Ponovo su napravili korak naprijed u dizajnu, odudara od svakodnevnice, odnosno od vozila koje su u ponudi,” zaključuje Šubić. 

RAV4 se odlikuje elegantnim, urbanim pečatom, ukupne dužine 4,6 i kruga okretanja od samo 11 metara. Za ovo vozilo niti jedna cesta nije preuska, te nijedno skretanje preoštro. Elegancija, jednostavnost, ekologija, potrošnja, pouzdanost i udobnost stvari su kojim će vas ovo vozilo osvojiti, baš kao i milione drugih zadovoljnih kupaca…