Vremenska prognoza za naredne dane: Slijede sunčani dani

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom. Tako su nakon izrazito toplih dana u prvoj sedmici jula, nastupili oblačni i kišoviti dani. Dobra vijest za građane naše zemlje je da meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sutra najavljuju promjene.

”Od četvrtka 11.07.2019. se očekuje pretežno sunčano. Jutarnje temperature će biti između 12-18, na jugu 22, max dnevne očekuju se između 18-24 na jugu do 30 stepeni” rekao je Dženan Zulum iz FHMZ-a.  

Ugodne vremenske prilike i temperature zraka, zadržat će se i narednih dana.

”Neke velike vrućine se ne prognoziraju u narednih deset dana, jutra svježija u Tuzli oko 12 stepeni, maksimalno oko 25-26 stepeni Celzijusa” kazao je Damir Šantić, iz FHMZ-a.

Sa ovakvom vremenskom prognozom saglasni su iz meteorolozi amateri.

”Sve do 22.07.2019. godine za sada nema jasnog signala za preokret u sinoptici i povratak pravog ljeta. Tek oko tog datuma GFS naginje takvom rješenju, ali za sada meteorološki model ne simulira takav trend” rekao je Marko Čubrilo, meteorolog.

Uz ugodne vremenske prilike, također se prognozira i poboljšanje biometeoroloških prilika pa će većina populacije biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti, najavljuju stručnjaci iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.