22 C
Tuzla
04.07.2022.

Vujović: Građani TK plaćaju ceh koalicije tuzlanskih ogranaka SDP i PDA sa sarajevskom “Trojkom”

Nove izmjene zakona o javnim prihodima u FBiH, kojima bi se već u ovoj godini omogućila nova sredstva za Budžet TK nisu dobile potrebnu podršku u Domu naroda FBiH, ali jesu izazvale novu buru neslaganja političkih opcija u Tuzlanskom kantonu. Upravo te izmjene i neslaganja tema su novog izdanja političkog magazina “Tačka” koji možete gledati večeras od 21:00 sat u programu TV Slon. Sagovornik emisije je Žarko Vujović, delegat SD-a u Domu naroda FBiH i aktuelni predsjednik Skupštine TK.

Iz opisa emisije izdvajamo: 

I taman kad pomislimo da nam politika u BiH može pokazati i neko drugo lice od onog kojeg smo navikli gledat, taman kad pomislimo da su predstavnici političkih opcija spremni zaboraviti svoj razlike, ideološke i praktične, i da su spremni okupiti se oko istog interesa – interesa građana, dese se izmjene Zakona o raspodjeli prihoda i sve što smo mislili o tome –  da su konačno građani u fokusu, pada u vodu. Samo šest mjeseci prije, jedinstveni – sada razjedinjeni, sa jedne strane SD, DF, i SDA – s druge strane SDP, Naša stranka i PDA –  zastupnici u Domu naroda Federalnog parlamenta koji dolaze iz TK-a jedni druge optužuju za 10 miliona KM. Zašto TK gubi 10 miliona KM u ovoj godini? Je li ponovo interes građana stvar dnevne politike i predizbornih kampanja, dio je pitanja na koje odgovore tražimo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Podsjećamo, televizijsko izdanje emisije u trajanju od sat vremena premijerno možete gledati večeras od 21:00 sat u programu TV Slon, reprizno izdanje u srijedu od 16:00 sati, dok nešto duže online izdanje za sve vas koji o ovoj temi želite saznati nešto više, moći ćete gledati u srijedu od 08:00 sati na facebook stranici RTV Slon.

Inače, u prošlosedmičnom izdanju emisije o novim imenima na crnim listama američke administracije i novoj upotrebi Bonskih ovlasti razgovarali smo sa advokatom Damirom Alićem, pravnim ekspertom i neovisnim analitičarem pravnih i političkih odnosa. Emisija je u cijelosti dostupna na našim društvenim mrežama.

 

POSLJEDNJE DODANO