Za 134. rođendan upriličeno polaganje cvijeća poginulim borcima Solane

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Sa suzama u očima i dubokim uzdahom sjete, Nermina Đogić sjeća se svog poginulog muža. Sedam godina prije rata njen muž je radio u Solani, a 92. godine u julu izgubio je život na ratištu. Tradicija sjećanja na sve poginule radnike Solane duga je 20 godina, a porodice zajedno sa Upravom i radnicima, prisjetili su se svojih poginulih članova porodice, radnika ove tuzlanske fabrike.

“Moj rahmetli muž je radio ovdje, radila sam i ja, al sam zbog sticaja okolnosti prestala radit. Ovo mi mnogo znači što se održava ovako i hvala upravi što su nastavili tradiciju da ostanu u sjećanju naši poginuli, ne samo moj muž nego i kolege što su radile s nama” – istakla je Nermina Đogić, supruga poginulog borca.

Uz polaganje cvijeća i sjećanje na poginule radnike, u krugu Solane danas je povodom 134. rođendana upriličeno druženje i sa najstarijim radnicima, koji su u Solani dočekali penzije.

“Tradicija koju su oni baštinili i koju su čuvali kroz određeni period nama je samo jedno dodatno bogatstvo i podsticaj da u narednim periodima uz usvajanje naprednih tehnika unapjeđujemi naš rad” – kazala je Meliha Rizvić, izvršna direktorica za pravne poslove u DD Solana Tuzla.

Solana DD Tuzla je kroz industrijsku tradiciju dugu 134. godine uvijek zauzimala lidersku regionalnu poziciju. Dobro planiranom i društveno odgovornom poslovnom politikom uz potpuno uvažavanje tržišnih principa današnjice, adekvatnim upravljanjem ljudskim resursima, Solana je uspjela ostvariti povećanje efikasnosti svog poslovanja koje joj je omogućilo naglu tržišnu ekspanziju, te se etablirala kao jedan od ključnih proizvođača soli na tržištu jugoistočne Europe. „Tradicija u saradnji sa kvalitetom, najbolji je recept za uspjeh“, moto je ove kompanije koji je zadržan od postojanja Solane do danas.