Za 5. mart zakazana tematska sjednica Skupštine TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona danas je, 25. februara 2020. godine, održao sjednicu u vezi pripreme za održavanje 21. tematske sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona.

21. tematska sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, bit će održana u četvrtak, 5. marta 2020. godine, u 10 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Na dnevnom redu će se razmatrati zatečeno finansijsko i opšte stanje u javnim preduzećima, ustanovama i ministarstvima čiji je osnivač Vlada ili Skupština Tuzlanskog kantona po formiranju aktuelne Vlade Tuzlanskog kantona, zaključno sa 31.12.2019. godine.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je, uzimajući u obzir aktuelnost i ozbiljnost situacije vezano za koronavirus, donio zaključak kojim, dajući punu podršku na do sada poduzetim mjerama na preveniranju eventualnog pojavljivanja virusa na području Tuzlanskog kantona, od Vlade Tuzlanskog kantona, resornih ministarstava i javnih ustanova i institucija traži da poduzmu sve nephodne mjere u cilju prevencije i zaštite stanovništva.