-3 C
Tuzla
30.11.2023.

Za dječake iz sjeveroistočne Bosne: FK Sloboda organizovao prvu selektivnu utakmicu

Sa željom da okupe mlade talente sa područja sjeveroistočne Bosne, na stadionu Tušanj je danas odigrana prva selektivna utakmica koja je organizovana za dječake rođene 2007. godine i mlađe.

“Danas smo imali priliku gledati djecu rođenu 2007. godine i mlađe. Ponosni smo na činjenicu da smo danas imali priliku gledati djecu iz cijele Bosne i Hercegovine, a ne samo iz regije sjeveroistočne Bosne. Oni su opravdali naš potez i pokazali su da bi u nastavku sezone trebali biti jači. Nastavit ćemo sigurno sa organizacijom selektivnih utakmica i nadam se da će nam to u konačnici donijenit dobru igru i rezultate, ali i mlade fudbalere koji će prerasti u profesionalce od kojih će koristi imati i klub”, kazao je Adnan Osmanhodžić, koordinator omladinskog pogona FK “Sloboda”.

U dobrom raspoloženju i lijepoj atmosferi djeca iz različtih krajeva su, stručnoj komisiji sastavljenoj od licenciranih trenera, prezentovali svoje najbolje vještine i neki od njih će sigurno dobiti poziv da se priključe klubu. Sutra je na rasporedu selektivna utakmica za 2006. godište.

Vezane vijesti

TUZLA