1.7 C
Tuzla
06.12.2023.

Za izgradnju vodovoda u Babinoj Luci 90.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je novčana sredstva u iznosu od 90.000 KM JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija koje predstavlja direktor Sabahudin Sakić na ime izgradnje vodovodne mreže u MZ Kikači naselje Babina Luka.

Izgradnjom primarne vodovodne mreže u ovom naselju, oko stotinu domaćinstava će imati mogućnost spajanja na gradski vodovod. Pored naselja Babina Luka, vodu dobijaju i mještani u zaseocima Ćerima, Polje i Haračije, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Kao načelnik obećao sam da će mještani ovog naselja dobiti vodu i ovo izdvajanje sredstava je dokaz da će obećanje biti i ispunjeno, istakao je Džafić.

On je rekao da je u protekle četiri godine mnogo posla urađeno na proširenju kapaciteta vode na izvorištu Krušik te da je znatno povećan broj korisnika, ali po prvi put od uspostavljanja gradske vodovodne mreže općina Kalesija je bila bez redukcije vode.

Prema riječima direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudina Sakića, izgradnja ovog vodovoda trebala bi početi u narednim danima, a završetak ukoliko dozvoli vrijeme trebao bi biti trideset radnih dana.

Sakić je kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa načelnikom koji je uspio da rješi vodosnabdijevanje visinskih zona i naselja koja su godinama bez vode i koji su bili zaboravljeni od prijašnjih vlasti iz samo njima znanih razloga.

Vezane vijesti

TUZLA