Zahvaljujući dobrim ljudima, porodica borca Eseda Klapića dobiva novi dom / FOTO

Zahvaljujući dobrim ljudima, porodica borca Eseda Klapića dobiva novi dom / FOTO

Objavio: -

Sjećate li se porodice Klapić? Ova sedmočlana porodica zahvaljujući ljudima iz cijelog svijeta, uskoro bi trebala useliti u novi dom. Prije nekoliko mjeseci u našem programu donijeli smo priču o istinskom borcu Esedu Klapiću iz Priluka, njegovoj tužnoj priči, ali i dobrim ljudima, koji su njemu i njegovoj porodici vratili vjeru u bolje sutra. Ovo je priča o njima!

Fadil , Elvedina, Ajdin, Lamija i Enida, djeca su Eseda Klapića demobilisanog borca, RVI, dobitnika zlatne plakete za hrabrost, koji živi u iznajmljenoj kući punoj vlage sa suprugom Hatidžom i petero maloljetne djece, bez ikakvih primanja u Priluku, nedaleko od Tuzle. Život u jako lošim uslovima, rad na dnevnicu, uzeo je svoj danak u zdravlju za Eseda! Priča ove porodice dirnula je mnoge, širom TK, ali veliki postotak učešća uzela je i bh. dijaspora.

Za samo par dana prikupljeno je nekoliko hiljada KM za ovu porodicu, koja bi zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, prvenstveno iz BiH, Švedske, Danske, Švicarske i Njemačke uskoro trebala useliti i u novu kuću, koju je ranije počela graditi njihova mjesna zajednica, ali zbog nedostatka sredstava radovi su zaustavljeni.
Uslovi u kojima su do sada živjeli su poražavajući, sa petero maloljetne djece u kući punoj vlage, bez vode, bez kupatila je priča koja je trebala biti ispričana. Ovo nije priča o bh. političarima, ovo je priča o običnim ljudima, koji su marku na marku u svom zajedništvu, podarili jedno ljepše sutra i nadu u bolju budućnost za ovu napaćenu porodicu.

Akcija traje do završetka gradnje kuće, a porodicu možete posjetiti u mjestu Priluk ili kontaktirat na broj telefona 062949852.