-1 C
Tuzla
08.12.2023.

„Zajedništvom za Tuzlu“ slogan je HDZ BiH

„Zajedništvom za Tuzlu“ slogan je HDZ BiH kojim ova stranka želi poručiti da vjerujući u potencijal koji Tuzla ima, kroz zajedništvo s ljudima može napraviti novi iskorak. Naš cilj je učiniti svako naseljeno mjesto boljim i funkcionalnijim za svakodnevni život. Nositelj liste HDZ BiH za Gradsko vijeće Tuzla Nikica Vidović, magistar tehničkih znanosti zajedno sa svim kandidatima na listi jamči politiku čiji će izazov biti realizacija ideja, jasne i ostvarive vizije te politika u čijem fokusu je čovjek.

„Zajedništvom u ovim izazovnim vremenima, uvažavajući snagu argumenata slušajući ideje i potrebe naših stanovnika, možemo ubrzati razvoj Tuzle. Želimo Tuzlu koja će biti interesantna domaćim i stranim poduzetnicima i investitorima. Samo ubrzan investicijski razvoj može donijeti nova radna mjesta koja će doprinijeti ostanku mladih ljudi na ovim prostorima. Zbog toga je zajedništvo s našim poduzetnicima itekako važno u kreiranju budućih  gospodarskih politika“, istaknuo je Nikica Vidović, nositelj liste HDZ BiH za Gradsko vijeće Tuzla.

Zajedništvom za modernu i europsku Tuzlu bila je politika HDZ BiH i u proteklom radu vijećnika ove stranke. Kroz svoj rad vijećnici HDZ BiH bili su glas naroda i u svim diskusijama i inicijativama vodili se isključivo interesom za poboljšanje uvjeta života.

„Komunalna problematika je i dalje veliko opterećenje za sve ljude i zahtjeva ozbiljniji pristup vlasti u rješavanju ovih problema. Svi u ovom gradu zaslužuju jednake uvjete života. Obveza svake vlasti i svakog vijećnika trebaju biti potrebe ljudi, a nikako neke osobne ambicije. Danas je veliko nezadovoljstvo među našim Tuzlacima i načinom na koji se odvija rješavanje komunalnih problema. Svjesni tog nezadovoljstva pozvat ćemo sve vijećnike koji budu izabrani da u zajedništvu za Tuzlu kreiramo politiku boljeg i učinkovitijeg modela rješavanja u ovoj važnoj oblasti“, dodao je Vidović.

Vezane vijesti

TUZLA