23.9 C
Tuzla
27.05.2022.

Zakazana sjednica Doma naroda na kojoj će se razmatrati HNS-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je hitnu sjednicu tog tijela koja će biti održana 26. aprila na kojoj će biti predstavljen prijedlog HNS-a za izmjenu izbornog zakonodavstva.

Čović je na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) rekao da je to još jedna šansa za postizanje dogovora o provedbi odluka Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić, kao i evropskog Sudska presuda Suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

Pojasnio je da se predložene Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, prije svega, odnose na popunjavanje Doma naroda i izbor članova Predsjedništva BiH.

Čović je ponovio da stranke okupljene oko HNS-a i dalje smatraju da ne postoje formalno pravni uvjeti za raspisivanje izbora.

Prema njegovim riječima, na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a razgovaralo se i o tome šta će se raditi ako se raspišu opći izbori, a ne postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Šef HDZ-a BiH i HNS-a kazao je da će o daljnjim potezima razgovarati svi stranački centri okupljeni oko HNS-a, a potom će sredinom svibnja HNS donijeti konkretne odluke na osnovu stava hrvatskih političkih stranaka i zaključaka HNS-a sa izvanredne sjednice održane u februara ove godine.

RTV Slon / Fena

 

POSLJEDNJE DODANO