Zavod PIO poziva penzionere da ne dolaze u prostorije Zavoda

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

S obzirom na specifičnu djelatnost Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje gdje svakodnevno boravi više stotina ljudi  i proglašenom pandemijom korona virusa (COVID-19), iz ovog Zavoda mole sve korisnike i osiguranike da, bez neodložne potrebe ili njihovog poziva, ne dolaze u prostorije FZ MIO/PIO, a ako moraju doći da što kraće borave u prostorijama Zavoda kako bi se smanjio rizik od širenja korona virusa.

 

Preporučujemo da se za  sva pitanja iz oblasti FZ MIO/PIO obratite telefona koji su objavljeni na web stranici www.fzmiopio.ba.

Ured za odnose s javnošću FZ MIO/PIO je također svakodnevno dostupan na br tel: 036 312 214.

Ukoliko se osobe nađu u prostorijama FZ MIO/PIO, preporučujemo da se u cilju zaštite ličnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja građanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva odnosno kriznih štabova kantonalnih ministarstava zdravstva, kao i zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH.

Unutar prostorija Federalnog zavoda će također biti objavljena vidljiva upozorenja sa jasnim preporukama ponašanja te molimo da se svi pridržavaju istih.