Završena manifestacija ”Zima u Gračanici”, veliki broj sadržaja za građane

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Sinošnjom predstavom ”Ja, Bosanac”, koja je održana u velikoj sali BKC-a, završen je program Zima u Gračanici. U okviru programa koji objedinjuje sva dešavanja u zimskim mjesecima u Gračanici,  građani su mogli uživati u klizanju na Rukometnom igralištu, prezentaciji rukotvorina i gurmanske ponude udruženja žena i učenika osnovnih i srednjih škola, sportskim utakmicama, likovnom kursu, muzičkim koncertima i predstavama kako za djecu tako i odrasle.

Program je započeo otvaranjem Klizališta na kome su nevjerovatnu atmosferu napravili Haos animatori uz show program sa vatrom i led svjetlima.

Predviđeno je da Klizalište traje do 31.01.2020. godine, međutim zbog velikog interesovanja i posjeta odlučeno je da se sezona klizanja produži i da traje sve do 07.02.2020. godine.

Nakon održanog likovnog kursa, gračanički slikar Semir Osmanhodžić je sa polaznicima upriličio zajedničku izložbu.

U velikoj sali BKC-a održana je tradicionalna manifestacija Izbor sportiste godine gdje su nagrade za najbolje pojedince dobili karatistkinja Mubina Rešidbegović iz Karate kluba Gračanica i košarkaš KK Gračanica, Nadir Mešetović. U kategoriji invalidnog sporta za najuspješnijeg je proglašen zlatni paraolimpijac Hasan Sejdinović.

Polugodišnji koncert Muzičke škole, još jedan od značajnih kulturnih događaja privukao je veliki broj posjetitelja.

Četvrti put zaredom održan je i veliki Zimski bazar u centru grada na kome je učešće uzelo više od 20 udruženja, osnovnih i srednjih škola, obdaništa Naša djeca i drugih javnih ustanova.

Najmlađi su Dječiju novu godinu dočekali uz dječije predstave i ples, a podijeljeni su im i paketići.

Novu godinu, veliki broj Gračanlija je uz odličnu atmosferu i fantastičan vatromet, dočekao na Gradskom trgu uz Bumerang bend. Zabava se nastavila i narednih noći uz odličnu muziku i disco večeri na Klizalištu.

Početak Nove 2020. godine je obilježio program neformalnog obrazovanja mladih ”Winter school & fest”.

Oko 70  učenika srednjih škola i studenata je imalo priliku da kroz četiri različita programa i tematske radionice  uče o osnovama web programiranja, građanskom aktivizmu, tradicionalnim narodnim igrama i folkloru, te da pohađaju kurs fotografije.

Pripreme za ovogodišnji program Zima u Gračanici su već započele, a razmišlja se o promjeni lokacije i objedinjavanju svih sadržaja na jednom mjestu.