15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Završeni radovi u ulici Mirze Delibašića

Danas su završeni građevinski radovi na sanaciji dijela ulice Mirze Delibašića u Tuzli, od zgrade MUP-a TK do raskrsnice sa Južnom saobraćajnicom. Time su kompletirani radovi na uređenju ove ulice od kružnog toka na sjevernoj saobraćajnici do južne saobraćajnice, a kako navode iz Gradske uprave, radi se o važnoj gradskoj transverzali. Prethodno su izvršeni radovi sanacije dotrajalih vodovodnih kao i kanalizacionih cijevi.

”Kompletno ova podzemna infrastruktura, zajedno sa vrlo ozbiljnom sanacijom kolovoza i trotoara koštala je malo manje od 470 hiljada KM. Ono što vrijedi dodati je da je pored navedenih radova, preduzeće Centralno grijanje na dužini od 65 metara uradilo sanaciju vrelovodne mreže a za potrebe objekta MUP-a odnosno zatvora te objekata koji su u blizini ulice Mirze Delibašića”, kazala je Mirela Uljić, pomoćnica gradonačelnika za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ističe da je ovime završen važan posao za važnu transverzalu koja povezuje sjevernu i južnu saobraćajnicu.

”Kao što znate počeli smo od sjeverne saobraćajnice sa kružnim tokom kod Tenisa. Investicija kružnog toka i ulice Mirze Delibašića do ulice Petra Kočića bila je preko 600 hiljada KM, a investicija od raskrsnice kod ulice Petra Kočića do južne saobraćajnice je 466 hiljada KM”, naveo je Imamović.

POSLJEDNJE DODANO