20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

Završne aktivnosti “Zlatnog septembra”

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ 30.09.2020. godine realizovalo je završne aktivnosti u sklopu “Zlatnog septembra” koji se u svijetu i u BiH  obilježava kao mjesec podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja kod djece I mladih.

U Srebreniku na sportskom poligonu Prve osnovne škole oformljena je “živa” zlatna vrpca, u znak podrške mališanima oboljelim i izliječenim od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane. Ovom prilikom učenicima i osoblju škole je uručen i donatorski ček, te plaketa za društvenu odgovornost za pobjedu na nagradnom konkursu “Ljubav i podršku pruži – nagradu  zasluži”.

U općini Lukavac je istog dana u 19.00.h  upriličen performans osvijetljena je zgrada Općine u simbol “Zlatne vrpce” koja je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu,a navedene aktivnosti se realizovale su se pod pokroviteljstvom općine Lukavac i prof.dr.Edina Delića – načelnika općine Lukavac, i u saradnji sa Centrom za kulturu Lukavac na čelu sa direktorom g.Erminom Prijićem.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e mail-a [email protected] ili na telefon: 061 200 636, kontakt osoba: Amra Saračević.

Vezane vijesti

TUZLA