Zbog čega Poslovni Inkubator „Lipnica“ treba biti Vaš Izbor?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Razvojno-poduzetnički centar Tuzla je jedinstveni poduzetnički model nastao na području Grada Tuzla koji je od prvog dana prvenstveno razvijan s ciljem privlačenja mladih poduzetnika kako bi im se pod određenim okolnostima pomoglo u početnom periodu u njihovom razvoju i opstanku. Istovremeno se razvijao i poslovni ambijent u kojem zajedno rade i razvijena preduzeća koja iskažu mogućnost zapošljavanja novih radnika.

Misija RPC Tuzla – Inkubator „Lipnica“ je: „Centar za kreiranje, primjenu i širenje modela podrške za razvoj i rad malih i srednjih poduzeća i kreiranje novih radnih mjesta“.

Kompleks RPC Tuzla – Inkubator “Lipnica” d.o.o. počeo je sa radom u junu 2004. godine i čini ga 21 izgrađenih građevinskih objekata površine od 9.567 m2 sa ukupno raspoloživom površinom kompleksa od 158.770 m2.

Razvijene raznovrsne djelatnosti

Dosadašnjim radom RPC-a u periodu od 2004. – 2019. godine obezbijeđeni su povoljni uslovi za smještaj i poslovanje sedamdeset pet (75) preduzeća, od kojih su 41 preduzeće inkubirani poslovni subjekti koji su započeli svoje poslovanje u ovom inkubatoru i u okviru koga su imali veoma važan vid podrške za uspješan početak.

U strukturi korisnika koji koriste povoljnosti poslovanja u RPC-u, razvijene su i prisutne raznovrsne djelatnosti čiji su nosioci preduzeća koja se bave proizvodnom djelatnošću kao što su: mašinska, drvoprerađivačka, obućarska, tekstilna, proizvodnja zasnovana na PVC i AL materijalima, proizvodnja- priprema- prerada i pakovanje prehrambenih proizvoda, proizvodnja sredstava za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju, proizvodnja ekoloških energenata-peleta za domaće i ino tržište kao i prozvodnja ljekovitih pripravaka i eteričnih ulja.