Zbog kvara na instalacijama, ulice Rudarska i Džemal Bijedić još uvijek bez...

Zbog kvara na instalacijama, ulice Rudarska i Džemal Bijedić još uvijek bez grijanja

Objavio: -
Ilustracija

U tehnološku probu centralnog grijanja kao uvod u zvaničnu sezonu grijanja na području Grada Tuzla puštene su sve ulice i kolektivni stambeni objekti, osim ulica Džemala Bijedića br.4 i 6. i Rudarske 43, 45, 47.

Iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla obavješavaju vlasnike individualnih stambenih objekata i samostojećih poslovnih objekata da su stvoreni uslovi da sa svojim serviserima puste toplinske podstanice u tehnološku toplu probu.

Građani se upozoravaju ukoliko primjete kvar u vidu curenja na vrelovodu, na primarnoj strani podstanice, trebaju se javiti na dežurni telefon u Centralnom grijanju Tuzla.

Predstavnici centralnog grijanja će pratiti službene podatke o vanjskim temperaturama u Tuzli u 21:00 sati i ako se 3 dana uzastupno izmjeri 12 stepeni ili manje zvanično počinje i sezona grijanja.

Podsjećamo da je vrelovodni sistem stavljen u cirkulaciju za Tuzlu u saradnji sa TE Tuzla u noći sa 30. septembra na 1. oktobar. Pokrenute su cirkulacione pumpe koje su potrebne da rade u normalnom režimu isporuke toplotne energije. Ekipe Centralnog grijanja Tuzla su na terenu i puštaju toplinske podstanice na sistemu daljinskog grijanja po proceduri puštanja sistema u tehnološku probu.