Zbog popriječenih teretnih vozila otežano saobraćanje na putevima Tuzla – Bijeljina i Olovo – Kladanj

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište i Sokolac-Han Pijesak (Luburić Polje), na magistralnom putu Mokro-Sokolac za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) i Olovo-Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan Sedlo zbog čišćenja trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Stupari-Kladanj-prevoj Karaula iz istog razloga saobraćaj je obustavljen za sva teretna vozila.

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići ),  Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.  Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima  saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i  Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.