Zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Gračanica

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila kod mjesta Donja Orahovica na magistralnom putu M-4 Tuzla-Gračanica obustavljen je saobraćaj. Dok traje obustava saobraća se preko Srebrenika. U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-19 Zvornik-Drinjača kod naselja Jošanica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Jednom trakom zbog saobraćajne nezgode saobraća se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo, kod mjesta Čevljanovići.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.