21.7 C
Tuzla
30.05.2023.

Zbraja se materijalna šteta nakon zemljotresa u Hercegovini

U razornom zemljotresu magnitude 6.1 po Richteru koji je sinoć zadesio BiH smrtno je stradala jedna osoba, a nekoliko osoba je zadobilo lakše povrede, potvrdio je Feni Pero Pavlović, glasnogovornik Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Prilikom potresa nastala je materijalna šteta na ruševnim objektima te odroni na putnim pravcima Stolac – Mostar, Stolac – Neum, Stolac – Ljubinje i Stolac – Berkovići.

FOTO: AGENCIJA VIP

Tokom noći uposlenici Komunalnog Stolac i DVD Stolac su raščišćavali puteve po gradu nakon pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.

Na području Čapljine na više objekata je nastala materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila, zbog pada crijepa, a medicinsku pomoć u Domu zdravlja Čapljina zatražile su četiri osobe s lakšim ozljedama.

Na području Mostara u Titovoj ulici došlo je do manjeg urušavanja cigle i građevinskog materijala s krova objekta na put.

FOTO: AGENCIJA VIP

Pavlović je naglasio kako je još uvijek prerano govoriti o tačnim iznosima pričinjenih šteta.

FOTO: AGENCIJA VIP

– Još uvijek je prerano govoriti o iznosima pričinjenih šteta jer je sada potrebno da na lice mjesta izađu povjerenstva iz jedinica lokalne samouprave. Oni će to učiniti tijekom dana i u narednim danima napraviti jedno cjelovito izvješće o iznosima šteta u svakoj od jedinaca lokalne samouprave koje su stradale u potresu – kazao je Feni Pavlović.

RTVSLON/FENA

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!