”Zdravstveno osiguranje za sve” – Imate pravo na zdravstvenu zaštitu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nevladine organizacije iz naše zemlje provode projekat ”Zdravstveno osiguranje za sve”, čiji je cilj da građani iz socijalno ugroženih kategorija, odnosno svi građani, koji to do sada nisu ostvarivali, imaju osiguranje. Svaka osoba ima pravo na zdravstvenu zaštitu u skladu sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zdravstvenom osiguranju FBiH, kao i propisa donesenih na osnovu ovih zakona, navode iz nevladinih organizacija.

Kampanju provode Pharos e.V. Stuttgart/Sarajevo kao nosilac projekta, zatim Centar za podršku Roma ”Romalen” Kakanj, Institut za razvoj mladih KULT, Udruženje Roma ”EURO ROM” Tuzla, Udruženje ”Zemlja djece u Bosni i Hercegovini” Tuzla, a podržavaju Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Vlada pokrajine Baden-Wuerttemberg i Diakonisches Werk Württemberg.

Ukoliko ste završili srednju školu i ne namjeravate nastaviti školovanje, prijavite se Službi za zapošljavanje u roku od 90 dana da bi ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu!!!

Ukoliko ste u stanju socijalne potrebe, a nemate zdravstveno osiguranje javite se u općinu/grad ili u centar za socijalni rad da bi ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu, navode iz ovih nevladinih organizacija.